Muziek in de Tuin

 

 

De muzikanten

 

     Tuin 1    Trio in Petto – Klapstraat 196

Trio in Petto zal u verrassen door het veelzijdige instrumentengebruik en hun vaak meerstemmige vocalen. Zij zijn een ambitieus trio dat aan de weg timmert met een akoestische sound waarin de nadruk ligt op Ierse volksmuziek en Balkanmuziek, maar ze maken ook uitstapjes naar hedendaagse folk, blues en ballads. Trio in Petto: “We merken dat de mensen houden van eerlijke muziek”.

Speeltijden:    12.30-13.00 uur     13.30-14.00 uur     14.30-15.00 uur.

 

 

  Tuin 2    Art of Almost – Goltackers 93

Art of Almost maakt op een eigen manier gebruik van de akoestische klanken door de gitarist Efraïm, ondersteund met zang van Dave. Ze vertolken enkele bekende nummers en een eigen repertoire. Zo bieden ze een muzikale beleving die te omschrijven is als fris, harmonieus en landelijk en daardoor toegankelijk is voor iedereen.

Speeltijden:   12.30-13.00 uur     13.30-14.00 uur     14.30-15.00 uur

 

 

  Tuin 3    Catambú – Klapstraat 130

Salsaband Catambú is een swingende amateur salsaband uit het Oosten van het land. Ze spelen met veel passie dansbare salsa uit Cuba en Zuid-Amerika. Een vrolijk feestje! Van romantische bolero’s en merengue tot swingende salsa en zwoele rumba’s. Dus trek je dansschoenen aan en doe je allermooiste jurk aan en swingen maar…

Speeltijden:     13.15-13.45     14.15-14.45 uur     15.15-15.45 uur

 

 

  Tuin 4    WAS (Westervoort All Stars) – Klapstraat 112

WAS (Westervoort All Stars) speelt muziek uit de jaren zestig en zeventig met uitschieters naar nu. Jan Rooding leerde trommelen bij de fanfare en drumt nu op alles wat hij in handen krijgt. René Meijer werd al vroeg geraakt door Bob Dylan en Neil Young, maar weet tegenwoordig zelfs Rammstein te waarderen. Hij zingt, speelt gitaar en bluesharp. Hans-Heinrich Glöckner luisterde achter het ijzeren gordijn al stiekem naar de Beatles en bespeelt nu het digitale klavier met veel ronkende Hammond. Humphrey Ottenhof stapte over van gitaar naar bas: Had ie al veel eerder moeten doen! Ambitie van deze vriendenclub is AFWAS te worden (Absolutely Famous Westervoort All Stars).

Speeltijden:     13.15-13.45     14.15-14.45 uur     15.15-15.45 uur

 

 

  Tuin 5    Josie Jo – ’t Slag 41

Laat je meevoeren op de eigenzinnige sound en songs van Josie Jo met heerlijke soul randjes als signatuur. Ze speelt haar eigen werk en eventueel wat covers in een eigen jasje.

Speeltijden:     14.00-14.30    15.00-15.30 uur     16.00-16.30 uur

 

 

  Tuin 6    Ashvins met Richard Poot – Dorpstraat 61 (Werenfriedkerk)

Ashvins wordt gevormd door Buvana (harp en zang) en Sandip Bhattacharya (tabla en zang) en voor deze gelegenheid aangevuld met Richard Poot(toetsenist). Ze brengen devotionele muziek, geïnspireerd vanuit verschillende gnostische en mystieke paden van over de wereld. Naast liederen van Ashvins brengen ze ook liederen ten gehore van Buvana’s nieuwe album: Beyond the veil.

Speeltijden:     14.00-14.30    15.00-15.30 uur     16.00-16.30 uur

 

 

  Tuin 7    Balletschool Blanche – Schoonoord 30

Balletschool Blanche is 39 jaar geleden opgericht door Jacqueline Parmentier. Ze brengt ook dit jaar weer een programma van een half uur vol verschillende dansstijlen. De leerlingen die gaan optreden variëren van kleuters tot jong volwassenen en verrassen het publiek met oa een klassiek stuk, stoere streetdance, moderne dans, commercial jazz en een zinderende dans met een vleugje flamenco op muziek uit de opera Carmen van Bizet.

Speeltijden:     14.45-15.15    15.45-16.15 uur     16.45-17.00 uur

 

 

  Tuin 8    Kees & Inez – Mediaz, Dorpstraat 16

Kees en Inez zijn een akoestisch duo. Inez verzorgt de zang terwijl Kees zijn begeleiding zal afwisselen tussen gitaar en piano. Echte klassiekers uit de 20ste eeuw komen langs evenals minder bekende nummers. Een unieke mix van jonge artiesten en oude liedjes.

Speeltijden:    14.45-15.15    15.45-16.15 uur     16.45-17.00 uur

 

 

Voorgaande edities…

 

 

 

 

Muziek in de Tuin 2021

 

 

 

 

 

 

 

De muzikanten

 

Tuin 1   Rooftop   Klapstraat 184

Rooftop is een semi akoestisch duo  bestaande uit Ingeborg Breuseker (vocals) en Michael Gootjes (gitaar).Samen zingen ze relaxte covers van bekende popsongs, swingende jazzy nummers en soulvolle ballads. Ed Sheeran en John Mayer worden afgewisseld met jazzy nummers van Norah Jones en Katie Melua.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tuin 2   Dodargh   Goltackers 83

Vier enthousiaste muzikanten spelen samen onder de naam Dodargh. Hun afwisselend en gevarieerd programma wordt samengesteld uit bronnen in de Amerikaanse, Keltische en Engelse Folkmuziek. Het repertoire is afwisselend, zowel traditionele folksongs als modern en zelfgeschreven materiaal. Gevoelige ballades, singer-songwriter- en vrolijke liedjes wisselen elkaar af. Daarnaast vlotte instrumentals met een stevige dans- en folkrock ritme.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tuin 3   Louis en Gerard   Heilweg 7

Louis en Gerard brengen een muzikaal programma, waarin het publiek wordt meegenomen naar de jaren ‘50, ‘60, ‘70, ‘80. Oude hits en fraaie ballads passeren de revue met tussendoor verhaaltjes over alledaagse dingen, zoals boodschappen doen in de supermarkt, over dagdromen, ouder worden, schooltijd en verliefdheid. Veelal een botsing tussen gevoel en verstand. Melancholie ten top, maar altijd weer op een hilarische en aanstekelijke manier gebracht, met een flinke scheut humor.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tuin 4   Rose île   Klapstraat 130

Rose-île brengt o.a. tango’s, rumba’s, walsen en luisterliedjes in het Frans, Spaanstalig uit Zuid-Amerika, Duits en Jiddisch. Vrolijke en melancholische melodieën alsook ritmische nummers om op te dansen, of om gewoon van te genieten. Zij creëren een intieme sfeer van romantiek en melancholie.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tuin 5   Kees   Klapstraat 112

Klassiekers uit de vorige eeuw komen tijdens deze opvoering terug in een nieuw jasje. Van Elvis tot de Beatles tot Springsteen, alles komt langs.

Kees komt uit Westervoort, zingt, speelt Piano, Gitaar en Mondharmonica. Muziek, geschikt voor zowel jong als oud, dus kom vooral kijken!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tuin 6   The Gentle Moon   Dorpstraat 69

The Gentle Moon speelt eigen geschreven muziek in verschillende stijlen, maar allemaal met een eigen karakter. Met de roots in de poëtische Americana staan ‘oprechte, eerlijke liedjes, benaderbaar en dichtbij’ op het repertoire. Soms een vleugje duisternis, maar vooral warm, harmonieus en puur.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tuin 7   Janae Blackson en leerlingen Balletschool Blanche   Schoonoord 30 (Balletschool Blanche)

Balletschool Blanche heeft een heel gevarieerd programma samengesteld met muziek en dans in diverse stijlen.

Dans op een medley van Mary Poppins-melodieën, een spitzendans, Janae Blackson, bekend van de Voice-kids van 2019, zal ontroeren met haar prachtige stem en als spetterende afsluiting is er een dynamische zigeunerdans op muziek van Laurens van Rooyen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tuin 8   AleXingT   Dorpstraat 3

Alex creëert eigen lied rond

Levensloop en Lange Liefde

In mineur of majeur,

maar altijd met een extra laagje

en vooral in het Nederlands.

Soms met band, soms in duo,

nu eens solo: AleXingT!

Eerder werk en nieuwe liedjes

om oren, hart en ziel te strelen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Muziek in de Tuin 2019

 

 

kwc-midt-programma

Klik om het programma groot te bekijken

Trio in Petto

Locatie 1 – Klapstraat 184

Trio In Petto zal u verrassen door het veelzijdig instrumentengebruik en hun meerstemmige vocalen. Een ambitieus trio dat aan de weg timmert met een akoestische sound, waarbij de nadruk ligt op Ierse volksmuziek en balkan muziek, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar hedendaagse folk, blues en ballads.

https://www.trioinpetto.nl/

Rooftop

Locatie 2 – Goltackers 93

Rooftop is een semi-akoestisch duo bestaande uit Ingeborg Breuseker (vocals) en Michael Gootjes (gitaar). Samen spelen zij relaxte covers van bekende popsongs, swingende jazzy nummers en soulvolle ballads.Met hun warme sound voorzien ze elke ruimte en gelegenheid waar ze spelen van een feestelijke en knusse sfeer.

Bekende popmelodieën van Ed Sheeran en John Mayer worden afgewisseld met toegankelijke jazz van Norah Jones en Katie Melua.

http://rooftopmusic.nl/

Judith & Toine & Femke

Locatie 3 – Huize Vredenburg, Klapstraat 112

Judith & Toine & Femke bestaat uit Judith Nijland met zang, Toine Claessen op gitaar en mandoline, Femke de Backer op gitaar, xylofoon, fluit, djembé en piano. Zij zingen ook meerstemmig.  

Ze brengen liedjes waarvan de kracht van de zang, van de compositie en van de tekst voorop staat. Van uptempo tot ingetogen, van de betere covers tot eigen werk.  

https://www.facebook.com/JUDITHTOINEFEMKE/

Skoeks

Locatie 4 – Klapstraat 30

SkoekS, een Westervoortse band, zoekt naar de pareltjes in het Nederlandse muzieklandschap. Ze zingen in het Liemers dialect liedjes over allerlei onderwerpen zoals liefde, trouw, verlangen en vriendschap. De liedjes zijn een eigen interpretatie van bestaande nummers van Gerard van Maasakkers, Rowwen Heze, Il Muvrini en nog veel meer andere kleinkunstartiesten. Vaak zijn de liedjes voorzien van eigen teksten in het Liemers dialect.

http://skoeks.nl/

Vocaal Ensemble Novet

Locatie 5 –  Vredenburgstraat 12

Een vrouwen ensemble van 9 personen. Ze zingen acapella en met piano. Nederlands én Engelstalige pop en romantische liedjes maar ook cabareteske kleinkunst.

Geen link beschikbaar

Westfort Brass

Locatie 6 – Huis ter West, Z. Parallelweg 3

Het Koperensemble van muziekvereniging OBK, (Oefening Baart Kunst) uit Westervoort.

Zij spelen o.a. liedjes van Wim Sonneveld, Boudewijn de Groot en The Blue Diamonds.

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7iSxKsaxY

Trio con Tres

Locatie 7 – Dorpstraat 81

Ze spelen de Cubaanse Bolero, Guajiro (plattelands liederen) en ritmische Son maar ook opzwepende Latijns-Amerikaanse ritmes.

De muziek van het trio kenmerkt zich door Spaanse liedzang, sprankelende pregones afgewisseld met 2-en 3 stemmige corozang met het typische heldere geluid van de dubbelsnarige tres tegen een swingende achtergrond van contrabas en (klein)percussie.

www.triocontres.nl

Diane Hidding en Mey Lingga

Locatie 8, Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11

Diane Hidding is operazangeres en heeft o.a. gezongen bij de Nationale Reisopera en Nederlandse Opera en is daarnaast Vocal coach. Ze is afgestudeerd aan het Conservatorium in Utrecht

http://www.dianehidding.nl/

Zij wordt begeleid door pianiste Mey Lingga. Gediplomeerd pianolerares.

http://meylingga.nl/