Schoolprojecten

Schoolproject

Organiseer een actie op jouw school en steun Kinderwelzijn China

In een straal van 50 km (gezien vanaf Arnhem) geven we op school informatie over het project en willen we workshops geven. Is het te ver weg, dan sturen we graag de informatie digitaal naar je toe.

Wat bieden wij?

Materialen en suggesties om op school een China-project te organiseren, verspreid over enkele weken of voor 1 dag:

  • Lesmappen – over China voor de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8, met o.a. Video en DVD over kinderen in China, informatie over knipkunst, kalligrafie, theeceremonie, eten met stokjes, draken, leeuwen, knutselideeën, etc.
  • Leskist – met artikelen behorend bij de onderwerpen in de lesmappen
  • Workshops – Chinese Knipkunst en Kalligrafie
  • Tai-Chi – les verzorgd door een Tai-Chi docente

Wat vragen wij?

De school organiseert een actie waarvan de opbrengst is bestemd voor Liming Kinderrevalidatie, bijvoorbeeld:

  • Kaartenactie – Van tekeningen van de leerlingen worden kaarten gedrukt, die worden verkocht.
  • Chinese Markt – Met door de leerlingen gemaakte Chinese knutselwerkjes, zelfgebakken gelukskoekjes, etc.
  • China Festival – Met bijv. Chinees restaurant, Theehuis en workshops bijv. waaierdans, Tai Chi, Kalligrafie, etc.
  • Statiegeld – flessenactie
  • Sponsorloop

Recente schoolprojecten

Enkele voorbeelden van recent georganiseerde schoolprojecten

11017223_834124773347750_5293990668906517617_n

Laurentiusschool uit Delft

Van 19 februari t/m 1 april hebben de leerlingen van de Laurentiusschool gewerkt rondom het thema ‘Kruip in de huid van…’ en hebben zij geld ingezameld voor het kinderrevalidatieproject Liming. Dit deden zij o.a. door klusjes te doen voor familieleden en buren. Ook had de school een museum ingericht, waar werkstukken over het thema ‘kruip in de huid van…’ van leerlingen te zien waren. Er werd toegangsgeld gevraagd aan de ouders en dit geld werd ook gespaard voor Liming. Op woensdag 2 april was het zover: het ingezamelde bedrag werd bekend gemaakt. Twee leerlingen mochten meehelpen om het geld bij de klassen op te halen. Ze werden steeds enthousiaster naarmate de pot met geld zwaarder werd. En het resultaat was geweldig: €405,41!! Als dank kreeg de school een bedanklijst met foto’s van de kinderen van het kinderrevalidatieproject.
Wij bedanken de leerlingen, de leerkrachten en de ouders voor dit geweldige resultaat. Liming zal dit geld erg goed kunnen gebruiken. Zeker voor de school, die ze hebben opgericht voor de gehandicapte kinderen. Op de foto´s zijn de cheques en de spaarpotten uit de klassen, het bedanklijstje en een impressie van de werkstukken in het museum te zien.

Westervoort-000168

De Brug in Westervoort

Sponsorloop leerlingen De Brug uit Westervoort. Op 12 juni werd er een sponsorloop georganiseerd op de basisschool De Brug uit Westervoort. Leerlingen van groep 1 t/m 8 liepen hard rondom de school t.b.v. het kinderrevalidatieproject Liming. Ondanks de hitte hebben de leerlingen enorm hun best gedaan. De sponsorloop leverde een bedrag op van 500 euro. Een geweldig bedrag, bedankt allemaal!

947079_452083308218567_210217413_n

De Vondelschool in Bussum

De Vondelschool uit Bussum heeft een Koninginnemarkt gehouden t.b.v het kinderrevalidatieproject Liming. In de weken daarvoor werd er rond het thema China in de klassen gewerkt. De lesmappen, het kistje met boeken en Chinese materialen van de werkgroep kwamen hiervoor goed van pas.

De markt en de flessenactie leverde een enorm bedrag op van 2700 euro. We willen hierbij de kinderen, de onderwijzers en alle andere mensen, die hun bijdrage hebben geleverd aan deze zeer succesvolle actie, nogmaals bedanken!

398653_225964900830410_1057498824_n

De Leonardoschool in Westervoort

In januari 2012 hebben leerlingen van de bovenbouw van de Leonardoschool Westervoort zich beziggehouden met het project China. Kinderwelzijn China zorgde voor de materialen en de lessuggesties, en verzorgde een workshop knipkunst in de klas. Als tegenprestatie hebben de meisjes van de Leonardoschool armbandjes voor het project verkocht. Het leverde 88 euro 50 op. Een heel mooi bedrag, nogmaals bedankt allemaal!