Verhalen

Verhalen uit Liming, China

Hieronder vindt je een paar van de vele verhalen die wij tegengekomen zijn tijdens onze bezoeken aan Liming, China. Het is hartverwarmend om te horen en te zien hoe de opbrengsten van dit project kinderen zoals Gu Jia Zhen, Zhang Xin Bei en He Kai Xin hebben geholpen.

Doel-China1

Rui Bao over de school in Liming

“Ik ben Rui Bao en ik kan naar school! Dat is heel bijzonder in mijn land. Kinderen zoals ik, met een beperking, kunnen hier eigenlijk niet naar school. Veel mensen denken dat wij niks kunnen en laten ons daarom aan ons lot over. Maar dat is natuurlijk niet waar. Dankzij jullie  (Wereldkinderen en Kinderwelzijn China) leer ik nu rekenen, taal en lezen. En natuurlijk ook hoe ik met andere mensen om moet gaan. Dat is genoeg om later een fijn beroep te kunnen uitoefenen. Zo weet ik zeker dat ik nooit in armoede zal moeten leven.”

32

Gu Jia Zheng

Gu Jia Zheng is een vierjarige jongen. Vanwege zijn zwakke spieren heeft hij een ontwikkelingsachterstand. Toen hij voor het eerst in het Liming Station kwam, kon hij alleen rechtop zitten en liggen. Hij sprak nauwelijks en leek erg ongelukkig. Hij huilde voortdurend en na de eerste twee weken was er geen verbetering merkbaar. De specialisten in het Liming Station konden moeilijk contact met hem krijgen. In China gaan gehandicapte kinderen niet altijd naar school, vandaar dat hij nauwelijks kon spreken en het in het begin wat eng vond om met de specialisten te werken. Hij was alleen zijn ouders om hem heen gewend.

2

Zhang Xin Bei

Zhang Xin Bei is een meisje van elf maanden met een psychomotorisch vertraagde ontwikkeling. Ze kwam naar het revalidatiecentrum toen ze drie maanden oud was, ze kon haar hoofd niet optillen en had zeer zwakke buik- en rugspieren. Toen ze iets meer dan vijf maanden oud was, kon Bei Bei haar handje eindelijk openen en als haar ouders speelgoed in de buurt neerlegden, was ze in staat om dat te pakken. Daarna leerde ze rollen en mede dankzij deze nieuwe vaardigheid werd haar wereld vergroot. Kruipen is nog steeds lastig voor haar, maar ze heeft al geleerd om vanuit de buikligging te gaan zitten en andersom. Ze heeft deze keer echt een grote stap gezet, en er zullen er nog meer volgen!

4

He Kai Xin

Jongen van vijf jaar oudToen He Kai Xin enkele jaren terug voor het eerst in het revalidatiecentrum kwam, waren zijn spieren erg zwak. Hij kon alleen maar liggen en zitten. Met veel oefenen en heel hard werken kan hij nu al, met behulp van klittenband om zijn voeten en de trappers, zelfstandig fietsen op een driewieler. Dit is natuurlijk een geweldig resultaat waar iedereen in het revalidatiecentrum erg trots op is!